Toekomstgerichte technologische innovaties op Hannover Messe 2024.

  • machinebouw & mechatronica

Een verkenning van innovatie en duurzaamheid.

De Hannover Messe 2024, een vooraanstaande technologiebeurs gericht op de toekomst, vond plaats van 22 tot 26 april 2024.

Meer info

Zo'n 4.000 exposanten deelden gedurende vijf dagen in Duitsland hun nieuwste technologieën en diensten met zo'n 130.000 bezoekers. Ze belichtten onderwerpen zoals digitalisatie van waardeketens en het versterken van de industrie.

De focus lag op het hoofdthema "Energizing a Sustainable Industry", met aandacht voor klimaatbescherming, digitalisering en duurzaamheid.

Een belangrijk aandachtspunt was de transitie naar klimaatneutraliteit, samen met optimalisatie van productieprocessen en de inzet van totaaloplossingen om energie te besparen. Bezoekers ontdekten hoe ze automatisering, kunstmatige intelligentie, waterstof en andere geavanceerde technologieën winstgevend konden implementeren, klaar voor de toekomst.

Samen met partners Agoria, Sirris, Flanders Make en Flanders Investment and Trade, promootten we onze innovatieve regio en bedrijven internationaal. Bedrijven zoals 24Flow & Manual.to, Azumuta, Skyline Communications, LVD Robotic Solutions BV & KULeuven, Bekaert, imec, en SymhonyAI speelden een belangrijke rol. Kennisuitwisseling op de FIT-groepsstand droeg bij aan een efficiënte toekomst.

De Hannover Messe 2024 was een groot succes en markeerde een belangrijk moment voor de technologische industrie.

Meer weten? Neem contact op met Bert Vlaminck, Cluster Manager via bert.vlaminck@pomwvl.be of Stefaan Verhamme, Cluster Manager via stefaan.verhamme@pomwvl.be.