FIT verwelkomt nieuwe brexit-coördinator Ilke Bliki.

FIT verwelkomt nieuwe brexit-coördinator Ilke Bliki

Een EU zonder VK is als Flanders Investment & Trade (FIT) zonder zijn brexit-coördinator Hans De Backer: even wennen. Ilke Bliki staat klaar om dit historisch nieuwe tijdperk in te luiden.


Meer info

Maak kennis met Ilke Bliki

Maak kennis met Ilke, die vanuit haar rol als nieuwe brexit-coördinator bij FIT Vlaamse exporteurs verder zal begeleiden in het post-brexittijdperk. Ilke Bliki: “Ik kijk ernaar uit om samen met onze bedrijven de nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Ilke Bliki is verre van nieuw op het brexit-terrein. Sinds 2019 is ze bij FIT aan de slag als Project Manager Enterprise Europe Network Vlaanderen. Een rol waarin ze onder meer meedraaide op de brexit-helpdesk. Hierdoor kent ze als geen ander de noden van Vlaamse bedrijven in de context van de brexit. Dankzij de nauwe samenwerking met Hans De Backer – haar voorganger bij FIT – wordt het voor Ilke Bliki in geen geval een sprong in diepe wateren.

Ilke Bliki: “Onder het motto ‘prepare for the worse and hope for the best’, lag de brexit-focus van FIT de voorbije jaren vooral op sensibilisering. Nu de deal tussen het VK en de EU rond is, komt het erop aan om de inhoud van het akkoord zo snel en duidelijk mogelijk te communiceren aan de bedrijfswereld. Dat is vooral cruciaal voor ondernemingen die nog nooit buiten de EU actief zijn geweest. Ook de nieuwe Britse wetgeving moet van nabij worden opgevolgd. Ik werp me volop in deze nieuwe uitdaging.”

In de voetsporen van Hans De Backer

Ilke Bliki treedt in de voetsporen van Hans De Backer, die de voorbije twee jaar als brexit- en corona-coördinator bij FIT aan de slag was. Hij was de trekker van www.brexitready.be, het digitale kanaal dat alle relevante info over brexit bundelt en inmiddels 57.000 unieke bezoekers over de vloer kreeg. Samen met diverse partners zetten Ilke en hijzelf 116 seminaries, webinars, workshops en rondetafels over de brexit op touw en beantwoordden ze samen meer dan 340 brexit-vragen over hoe Vlaamse bedrijven concrete brexit-uitdagingen kunnen aanpakken.

Nog tot eind februari 2021 blijft Hans De Backer samen met Ilke de FIT-brexit-helpdesk bemannen, waarna hij definitief de fakkel overdraagt.