De coronapandemie heeft belangrijke gevolgen voor bedrijven die internationaal actief zijn. Uitzonderlijke tijden vragen immers om uitzonderlijke maatregelen. Maar helaas verschillen die maatregelen van land tot land en wijzigen ze voortdurend. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hieronder vindt u de links naar de juiste informatie.

Covid-update

Hebt u een specifieke vraag over de coronamaatregelen? Neem dan contact met ons op.

1. Coronamaatregelen op het werk in België

Alle informatie over de coronaregels die gelden op de werkvloer:

Meer algemene informatie over de coronaregels die van kracht zijn in ons land vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid.

2. Coronamaatregelen in het buitenland

De meest actuele info over de coronaregels buiten België, inclusief reisadviezen en quarantaineplicht, staat op de website van de FOD Buitenlandse Zaken.

Informatie over de impact van corona op uw exportmarkten vindt u via het platform ‘Dossier coronavirus’ van Flanders Investment & Trade. Op het platform kan u eenvoudig navigeren per land.

3. Relanceplan voor West-Vlaanderen

Bent u als West-Vlaamse ondernemer getroffen door de coronapandemie? Dan kan u misschien een beroep doen op maatregelen uit het socio-economisch relanceplan van POM West-Vlaanderen.

De talrijke initiatieven moeten de bedrijven uit onze regio zo goed mogelijk door deze crisis loodsen.

4. Veelgestelde vragen door ondernemers

Voka West-Vlaanderen geeft een handig overzicht van de meest gestelde vragen door ondernemers over de economische impact van het coronavirus. Onder meer over heropstart, liquiditeitsproblemen en uitbetalen van loon.

Covid agenda: events en opleidingen