Hannover Messe

  • machinebouw & mechatronica
  • hannover messe

hotspot voor inter­na­tionale industrie

De Hannover Messe is één van de meest toonaangevende internationale vakbeurzen voor de technologische industrie. De beurs staat sinds jaar en dag bekend als een belangrijk wereldforum voor alles wat te maken heeft met Industrie 4.0.

Meer info

Deze editie van de Hannover Messe ging door van 17 april tot en met 21 april 2023. Gedurende 5 dagen presenteerden meer dan 5.000 standhouders aan zo’n 200.000 bezoekers (cijfers 2019) hun nieuwste technologieën en diensten waarmee ze oplossingen bieden die aansluiten bij de belangrijkste industriële trends en uitdagingen. Editie 2023 lag de focus op: AI en Machine Learning, CO2- neutrale productie, energiemanagement, waterstof- en brandstofcellen en industrie 4.0.

Flanders Investment & Trade organiseerde in nauwe samenwerking met Flanders Make, Agoria en VLAIO, een imagostand die de sterktes van de maakindustrie visualiseerde.

Met het Gateway to Europe partnerschap waren we aanwezig met een groepsstand die de troeven van de West-Vlaamse cluster Machinebouw & Mechatronica in de kijker plaatste. Skyline Communications, Vintecc, KU Leuven en UGent lieten via innovatieve demo's onze maakindustrie schitteren op Hannover Messe. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon was duidelijk onder de indruk en steunde alle bedrijven in hun blijvende inspanningen voor innovatie.

Met onze dynamische opstelling toonden we de sterktes van de West-Vlaamse cluster Machinebouw & Mechatronica aan een internationaal publiek.

Meer weten? Neem contact op met Stefaan Verhamme, Cluster Manager via stefaan.verhamme@pomwvl.be.